18 Mayıs 2010 Salı

Bahar Şenlikleri (Ekmek Fabrikası)



Merhaba değerli okurlarım. Aslında pek de yoğun olmayan, ama yine de dıravdan bir şekilde ''yoğun'' diyeceğim yaşantımdan ötürü blogu ihmal ediyorum da zizi vizi girişi yaparak, olağan ''düz''lüğümü hala muhafaza ettiğimi sizlere göstererek içinizi bir nebze de olsa rahatlatabildiysem ne mutlu bana. Bildiğiniz gibi, bahar aylarının verdiği coşkudan faydalanıp ekmek çıkartma girişiminde olan herkes gibi, ben de bir takım salvolar yaptım. Ama her zaman olduğu gibi en cins atlara oynadım yine. Bu atları nereden bulduğumu soracak olursanız, yazının başlığından verdim zaten ana fikri. Anladınız siz.

Şimdi efendim, bildiğiniz üzere, üniversitelerin bahar şenliklerine katılıp, birbirinden başarısız ve tırt grupları seyredecek yaşı çoktan geçtim. Gerçi gençken de o tarz aralıklar yapmazdım. Çünkü öyle yaparsam ŞEN-lik falan olamazdı benim için. Bahar şenliklerine katılmamızın sebebi bellidir arkadaşlar, birbirimizi kandırmayalım. Her iki cins için de nihai gerçek şu ki, hepimiz baharın gelişiyle halleniriz. biliyorsunuz.

Şimdi efendim bildiğiniz üzere, kadınlar yaradılışları gereği ara oldukları için, elbette ki Teoman, Feridun DÜZağaç, Yüksek Sadakat, Gripin vs. gibi ileri derece kenar grup/sanatçıların delisidirler. Ve yine bildiğiniz gibi, bu kadar tırt grubu/sanatçıyı bahar şenliklerinde görmek kadar da doğal bir şey yoktur. Hanım kızlarımız da tabi ki bu ara olayları kaçırmayacak ve şenliklere akın edecektir. Bize düşen de, o iğrenç müziğe tahammül edebildiğimiz kadar edip, av yollarında şeşitli salvolar yapmaktır.

Tabi ki o müziğe tahammül edebilmeniz için alkollü olmanızı öneririm. Bu sene katıldığım bazı şenliklerde alkol satışı yapılmaması nedeniyle, çareyi dışardan lkol sokmakta buldum. pet su şişelerinin içine votkaları doldurup, içeride meyve suyu vs. ile karıştırıp götürebilirsiniz. arabayla okula giriş yaparken koltukların altına zula yapabilirsiniz. seçenek çok. Emin olun alkolsüzken hiç de ŞEN geçmez. Ha eğer ara bir insansanız, alkolsüz bir biçimde o gudik müzikle eğlenebilirsiniz. evet böyle biriyseniz, okumayın daha fazla burayı. siktirin gidin bir zahmet.



Dışarıdan getirdiğiniz alkol, bir kısım bayanlarla iletişim kurmanızı sağlayabilir. Bir anda yanınıza ''yaa içkiyi nasıl soktunuz içeriii:(:(:('' diye gelen bir bayana(evet biraz kerizlik gibi olacak, ama kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez), içkinizden ikram edip ufaktan iskele kurma temelleri atabilirsiniz. Benim gibi cimrilikte çığır açmış bir insan bile yapıyor bunu, sizin de yapmanızda sakınca yok bence.

Çeşitli alkol paylaşımlarıyla büyüyen iskeleler sonrasında, günün en sakat noktası olan ''konser'' kısmı var. Evet o iğrenç müziğe tahammül edebilmek, alkollü halde bile çok çok zor. ''Pardon abla arkadan itiyolar ehe ehe'' geyiğinden bıkmayıp sağa sola dadanan apaçiler de cabası oluyor. Ama etrafınızdaki kızlardan birine dayandıklarında, sırf artistlik olsun diye, herifi evire çevire döverseniz, puan katabilirsiniz hanenize. Gerçi o kalabalıkta evire çevire dövmek de kolay olmaz, ayırırlar hemen. Neyse en azından kız bu korumacı kişiliğinizden etkilenir. etti mi sizin iskeleye bir tahta daha.

Ev ayarlayın! Mutlaka her ihtimale karşı boşta bir ev bulundurun. Eğer salvolarınız başarıya ulaşmışsa, bahar şenliklerinin en şen kısmı olan künefe aşamasına evde devam edebilirsiniz. Sihirli cümlemiz olan ''ya istersen bize gidelim, içeriz ederiz ya'' yı hep beraber tekrar ediyoruz şimdi.

Şenliklerde tanıştığınız diğer hatun kişilerle arayı soğutmayın. Biliyorsunuz ki bu işler sırayla. İletişimi kopartmayın.

Şimdilik bu kadar, yeniden bazı minik tüyolarla kapanış apmak istiyorum:


- TEOMAN konserlerinde inanılmaz hatun kalabalığı oluyor. özellikle bunu kovalayın. İsabetsiz dönmeniz çok düşük ihtimal.

- MarmARA üni. şenliklerine gitmenizi pek önermem.

- İtü den kimi bulursanız götürebilirsiniz. Gayet garantili ekmek festivali. Iskalamayın.

- İ.Ü de fena olmuyor. Ama dışarıdan alkol temin etmek için epey bir zahmete girmeniz gerekiyor. o yüzden tedarikli gelmenizi öneririm. Pet şişe veya araba yöntemi gayet geçerli.

- Yemeği dışarıda yiyin, içeride astronomik kazıklara gark olmayın.

- MarmARA festivalinde, limonata standındaki kızların müthişliğine aldanıp, votkanıza doldurmak için aldığınız limonatanın atsidiğine benzediğini görünce, siz de benim gibi kendinizi ''günün kerizi'' gibi hissetmek istemiyorsanız, o kızların müthişliğine aldanmayın. limonata almayın.

....

Hepinize iyi avlar,

Sevgilerimle.





Erhan Kabakçı - 1976, Fransız Guyanası